Nowy Rok, nowy sukces w postaci, założenia spółki DATCAP sp. z o.o., której udziałowcem zostało Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie sp. z o.o. Założycielami spółki są: dr hab. inż. Bartosz Mitka, prof. URK dr inż. Przemysław Klapa, prof. URK dr inż....
Aktualności
„Śniadanie z przedsiębiorcą” – spotkanie w ramach projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”
Zapraszamy na kolejne „Śniadanie z przedsiębiorcą". Jest to spotkanie świata nauki i biznesu, które ma na celu promowanie i wspieranie przedsiębiorczości wśród naukowców, poprzez prezentacje doświadczeń przedsiębiorców oraz przykładów firm, które inspirują do...
TRZECIA EDYCJA KONKURSU „GRANT NA INNOWACJE”
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie poprzez Centrum Transferu Technologii Uniwersytetu oraz Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie Sp. z o. o. ogłaszają konkurs "Grant na Innowacje" - edycja III. Celem konkursu jest dofinansowanie...
Wystawa wynalazków EXPO podczas Jubileuszu 70-lecia Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
Dnia 6 lipca 2023 roku na terenie parkingu Wydziału Leśnego URK zostanie przygotowana specjalna strefa wystawiennicza EXPO, w ramach której planowany jest pokaz najnowszych wynalazków i technologii opracowanych przez Zespoły Naukowo-Badawcze z Uczelni. Strefę...
UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOŁŁĄTAJA W KRAKOWIE BĘDZIE MIAŁ 2 NOWE SPÓŁKI TYPU SPIN-OFF !!!
Dziś oficjalnie dokonaliśmy założenia 2 spółek typu Spin-off, których udziałowcami została Spółka Celowa - Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie sp. z o.o. Wspólnikami spółki Wegański Raj sp. z o.o. zostali: ☑️ Pani dr hab. inż. Dorota Najgebauer-Lejko,...
Prezentacja działań realizowanych w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0 oraz oferty Wydziału Technologii Żywności
Dnia 13 kwietnia 2023 roku odbyło się "Śniadanie z Przedsiębiorcą" zorganizowane w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0. Spotkanie odbyło się na Wydziale Technologii Żywności. Wydarzenie było częścią cyklu spotkań pn. „Śniadanie z Przedsiębiorcą” i dotyczyło...
„Śniadanie z przedsiębiorcą” – spotkanie na WTŻ URK w ramach projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA „Śniadanie z przedsiębiorcą" to spotkanie świata nauki i biznesu, które ma na celu promowanie i wspieranie przedsiębiorczości wśród naukowców, poprzez prezentacje doświadczeń przedsiębiorców oraz przykładów firm, które inspirują do...
WYNALAZKI Z UNIWERSYTETU ROLNICZEGO W KRAKOWIE ZOSTAŁY OFICJALNIE ZAPREZENTOWANE PODCZAS DEMO DAY INNOWACJI 4.0
9 marca 2023 roku, ramach wydarzenia pn. DEMO DAY INNOWACJI 4.0 odbyła się prezentacja technologii opracowanych w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0 przez Zespoły Badawcze z pięciu krakowskich uczelni, tj. Akademii Górniczo-Hutniczej, Politechniki...
Prezentacja działań realizowanych w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0 oraz oferty Wydziału Inżynierii Środowiska i Geodezji URK
Dnia 17 lutego 2023 roku odbyło się "Śniadanie z Przedsiębiorcą" zorganizowane w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0. Spotkanie odbyło się w Spichlerzu na terenie Wydziału Inżynierii Środowiska i Geodezji. Wydarzenie było częścią cyklu spotkań pn. „Śniadanie...
„Śniadanie z przedsiębiorcą” – spotkanie w ramach projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”
Branża: INŻYNIERIA ŚRODOWISKA, GÓRNICTWO, ENERGETYKA, INŻYNIERIA LĄDOWA, GEODEZJA, TRANSPORT „Śniadanie z przedsiębiorcą" to spotkanie świata nauki i biznesu, które ma na celu promowanie i wspieranie przedsiębiorczości wśród naukowców, poprzez prezentacje doświadczeń...