Cannabis

  • Kawa 100 % arabica Etiopia odmiana heirloom + cannabis sativa
  • Kawa mielona
  • smak: praliny, cytrusy, cannabis
  • aromat: akcenty owoców, orzechów i cannabis
  • wysokość upraw kawy: 1440-1780 m n.p.m.
  • obróbka: naturalna
  • palenie kawy: średnie

     

Kawa i konopie posiadają substancje wpływające na ludzki mózg, dlatego są tak chętnie spożywane przez człowieka. Do najważniejszych zalet kofeiny zalicza się: pobudzenie, euforyzowanie, zmniejszenie uczucia zmęczenia. Działanie konopi nie jest tak określone. Działają one różnorodnie, w zależności od odmiany, a w zasadzie od tego, jakie kannabinoidy i terpeny dana roślina zawiera. Wśród użytkowników konopi siewnych, łączenie ich z kawą stanowi częsty zwyczaj, podyktowany realnymi korzyściami medycznymi dzięki efektowi synergii – współdziałania. Kawa z nasionami konopi siewnych charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem. Dobrze komponuje się z mlekiem, miodem, cukrem brzozowym. Nasiona konopi siewnych są naturalnie bezkofeinowe, są źródłem żelaza, wapnia, cynku, fosforu, magnezu, miedzi i manganu. Bogate są w wiele witamin oraz soli mineralnych. Dawniej kawa z nasionami konopi pita była jako środek wzmacniający, dodający wigoru i uzupełniający niedobory związków mineralnych. Na długie lata zapomniane, obecnie konopie wracają na nasze stoły. Dodając do nich kawę otrzymujemy napój kofeinowy, jednocześnie wzbogacony o smak, witaminy i minerały. Trwają badania nad teorią, która głosi, iż składniki konopii mogą pozytywnie wpłynąć na długość działania kofeiny.

Zainteresowany zakupem? 🙂

Odezwij się do nas!
biuro@innowacje-ur.pl
12 662 48 53